Pobednik u generalnom plasmanu Brdske trke “Vrška čuka – Zaječar 2019” je Aleksandar Vidosavljević, novi-stari vozač ASK RidSport iz Bajine Bašte, koji je stazu prešao za 02:22,637.

U klasi 1 pobedu je odneo Nemanja Kaluđerović; u klasi 2 Petar Jovanović; klasom 3 je dominirao Mario Narodović; Dragan Lukić je bio sam u klasi 4 te je osvojio prvo mesto u klasi; Dragan Balačikić je slavio u klasi 7; najbrže vreme u klasi 8 ostvario je Aleksa Radojković; pobedu je u klasi 9 odneo Evgenij Jankov.

Po postignutim rezultatima takmičara, prvo mesto zauzeo je ASK “Hajduk Veljko” Negotin, za koji su se nadmetali Dragan Balačikić, Vladimir Đurić i Igor Morarević.

Na drugoj poziciji je ASU “Zeka auto sport”, a na trećoj ASK “Herc” Čačak.

Dužina staze u Zaječaru bila je 2.742 metra, visinska razlika 155 metara, a trka je okupila 34 posade iz Srbije i Bugarske. Najviše takmičara bilo je u klasi 1, dok su takmičari iz Bugari predvodili najjaču klasu.

Organizatori kažu da je sa rukovodstvom grada dogovoreno da iduće godine brdska trka bude vožena prema Halovu, jer taj pravac pruža više izazova vozačima.

Trkom “Vrška čuka – Zaječar 2019” zvanično je počela sezona brdskog šampionata.
Organizator je ASK „Hajduk Veljko“, a pokrovitelj trke Grad Zaječar.