Pozorišna čarolija počinje u Zaječaru 18 oktobra.

Naime, od 18. do 25. oktobra biće održan 28. Pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića“ .

Tokom osam festivalskih večeri publika će imati prilike da vidi vrhunske predstava iz Srbije i regiona.

detalj sa probe predstave “Petra”

“Zoranove dane” otvaraju domaćini predstavom „Petra“ u režiji Irfana Mensura. U predstavi igraju Tanja Bošković, Viktorija Arsić, Nataša Petrović i Lana Кaraklajić.

“Ko se boji Virdžinije Vulf”, foto: Antrfile/ Darja Štravs Tisu

Druge festivalske večeri na repertoaru je predstava Кazališta “Ulysses” iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta „Кo se boji Virdžinije Vulf“ u režiji Lenke Udovički. Igraju: Rade Šerbedžija, Кatarina Bistrović Darvaš, Milan Marić, Romina Tonković i Nika Iličić.

“Dok nas smrt ne razdvoji”, foto: nasceni.tickets.rs

„Dok nas smrt ne rastavi“, predstava beogradske Radionice integracije, po tekstu Mire Furlan, a u režiji Predraga Mikija Manojlovića, u kojoj igraju Predrag Miki Manojlović, Anita Mančić, Jasna Đuričić i Jovana Gavrilović, biće izvedena u nedelju 20. oktobra.

“Sjećaš li se Doli Bel?”, foto: klix.ba

Od ponedeljka 21. do petka 25. oktobra publika u Zaječaru moći će da pogleda i predstave sarajevskog Кamernog teatra 55 „Sjećaš li se Doli Bell“, beogradskog Ateljea 212 „Petrijin venac“, Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, beogradskog Zvezdara Teatra „Osama – Kasaba u Njujorku“, i predstavu grada domaćina i Narodnog pozorišta Priština „Žene iz Troje“.

“Petrijin venac”, foto: Atelje 212

Cena kompleta karata je 5.000 dinara i mogu se kupiti od ponedeljka 7.oktobra na biletarnici pozorišta.

Kao prateći program, u Centru za kulturu u Kotlujevcu biće održan 2. Festival malih pozorišnih formi.

Od 19. do 25.oktobra, publika će moći da vidi sedam monodrama nagrađenih na različitim festivalima u zemlji i na području nekadašnje Jugoslavije.

“Krojcerova sonata”

Na programu su dela: Sve što sam prešutjela, Krojcerova sonata, Lov na srne, Spavaju li ribe, Ima neka tajna veza, Don Žuan iz Leušića i Kod kuće/Kabul.

“Kod kuće/Kabul”

Cena kompleta karata je 700 dinara. Prodaja takođe počinje 7.oktobra na biletarnici zaječarskog teatra.

naslovna foto: novinari online