Još 13 Zaječarca pozitivno je na Covid-19, čime je broj zaraženih od početka epidemije povećan na 330.
Očekuju se rezultati iz laboratorije u Beogradu za još 117 ranije uzetih uzoraka, kao i za 29 danas poslatih uzoraka u novu laboratoriju u Nišu.
U Zaječaru su od posledica zaraze koronavirusom preminule 4 osobe, a 182 su izlečene.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora ima devet novih slučajeva zaraze, tako da je 48 osoba pozitivnih na virus. Кod svih novoobolelih pacijenata ustanovljena je blaga klinička slika i nalaze se u kućnoj izolaciji, dok se za još oko 70 briseva čekaju rezultati analiza. Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je17 pacijenata, od kojih je osmoro pozitivnih na virus.

Na Covid-19 pozitivne su 154 osobe u opštini Knjaževac. Samo tokom jula novozaraženih je bilo 132, starosti od 11 do 89 godina. Od početka pandemije korona virusa urađeno je 1546 testova, čekaju se rezultati za još 49. Od posledica infekcije koronavirusom preminulo je pet osoba iz Knjaževca. U Zdravstvenom centru kažu da je uvođenjem vanredne situacije u Knjaževcu, smanjen broj pregleda u kovid ambulantama – od osamdesetak pre deset dana – do ispod 20 početkom ove nedelje.

U Negotinu je danas potvrđen jedan slučaj Covid-19, tako da je od početka jula u ovoj podunavskoj opštini zaraženo 20 građana.

Od početka epidemije, u Kladovu je inficirano 119, a preminula su tri lica. Danas je potvrđen jedan novi slučaj, pa je ukupan broj aktivno pozitivnih 66.