Učenici i nastavnici zaječarske Tehničke škole privode kraju dvonedeljni boravak u Portugaliji u okviru Erazmus+ projekta “Evropsko iskustvo”.

Reč je o projektu mobilnosti u oblasti stručnog obrazovanja i obuka, u okviru kojeg đaci u kompanijama u Bragi obavljaju stručnu praksu u skladu sa obrazovnim profilom koji pohađaju u školi.

Projekat se realizuje uz pomoć organizacije Braga Mob iz Brage. Učenici i nastavnici su zadovoljni saradnjom sa partnerskim organizacijom i radnim organizacijama u kojima se izvodi praktična nastava za učenike, a poslodavci kažu da su deca vredna i da brzo usvajaju nova znanja i veštine,

ističu profesori koji su sa đacima u Portugaliji.

Učenici su podeljeni u tri grupe: Saobraćaj, Mašinstvo i Informacione tehnologije i raspoređeni u više kompanija u kojima tokom radne nedelje provode šest sati dnevno. Za sutra je predviđena svečana dodela sertifikata za obavljanje stručne prakse.

Tokom proteklog vikenda imali su prilike da obiđu susedni Porto i glavni grad Portugalije – Lisabon.

Povratak u Srbiju 14 đaka i 4 profesora Tehničke škole je za vikend, tako da ćemo imati prilike da čujemo kakvo je njihovo “Evropsko iskustvo”.