Snimanje filma “Trag divljači” u režiji Nenada Pavlovića produkcijska kuća “Režim” Miloša Avramovića počinje 1. marta. Scenario, koji potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Đordjem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, pisan je po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora. Film se snima u Zaječaru, Knjaževcu i Nišu, a deo ekipe ovog filma danas je ugostio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

„Dolazimo, da tako kažem na mesto zločina, snimamo film šest nedelja ukupno, od toga pet na teritoriji Knjažavca, Zaječara i Niša. Posle filma „Južni vetar“, vraćam se opet ovde, jer mislim da je ovo sjajan kraj za snimanje, da ima veliki potencijal“, rekao je danas Avramović u Zaječaru, inače pobornik ideje da filmsku produkciju treba izmestiti iz Beograda.

Snimaće se, kaže, u samom gradu, u okolini grada, u okolnim selima.

Film “Trag divljači” je priča o perspektivnom novinaru koji otkiva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina, izveštavajući o svirepom ubistvu u Jugoslaviji, krajem ‘70-ih godina. Radnja filma se odvija u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji, u 1979. godini. Producent filma je Miloš Avramović.
Glavni likovi su Jugoslav, uloga je poverena glumcu Radivoju Raši Bukviću, ambiciozni novinar u državi koja strogo kontroliše medije i ostavlja malo prostora za istraživačko novinarstvo, kao i Blagoje, igra ga Miki Manojlović, potpukovnik UDBE pred penzijom. Putevi im se ukrštaju kada brutalno ubistvo u srpskoj varošici potrese jugoslovensku javnost. Obojica odlaze da istraže slučaj, iz različitih pobuda.

Pored Mikija Manojlovića i Raše Bukvića, u filmu igraju Nada Šargin, Dragan Bjelogrlić, Uliks Fehmiu, Milena Pavlović, Srđan Žika Todorović i drugi.

izvor: Radio Magnum