Budžet grada Zaječara za 2020. godinu projektovan je na 2.420.968, 000.00 dinara, čulo se na sednici Gradskog veća.

Obrazlažući Nacrt odluke o budžetu Valentina Đuričić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije kazala je da nadležno ministarstvo strogo vodi računa o novcu za isplatu zarada stalno zaposlenih, a da je za iduću godinu predviđena veća stavka za zarade jer se uredbom Vlade Srbije povećavaju još od ovog novembra. I to za zaposlene u sistemu lokalne samouprave 8%, za zaposlene u kulturi 10% i za zaposlene u sistemu socijalne zaštite i u predškolskim ustanovama 9 %.

Novca će, kaže načelnica, biti i za kapitalne investicije.

Kapitalnih investicija biće manje nego u 2019. godini, ali će zato investicije i projekti koji su usklađeni sa ministarstvima i Kancelarijom za javna ulaganja, biti realizovani. Tu se pre svega misli na rekonstrukciju srednjoškolskog centra, Zdravstvenog centra, nekih ulica u gradu, kao i završetak rekonstrukcije puta Marinovac-Vrbica-Selačka reka. Taj projekat je završen ali se finansira i u toku 2020. godine,

istakla je Valentina Đuričić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije.

Načelnik Gradske uprave Slobodan Videnović rekao je da zbog zabrane zapošljavanja Gradskoj upravi nedostaje najmanje 20 radnika po sistematizaciji, tako da postoji nesklad između Kadrovskog plana i realne situacije.

Konačnu reč o budžetu grada za narednu godinu sa Kadrovskim planom daće odbornici Skupštine grada na nekom od narednih zasedanja.