Izdate su potrebne građevinske dozvole za gradnju gasovoda kod Zaječara, gde će nastavak Turskog toka ući u Srbiju, i već se priprema teren za polaganje cevi,

izjavila je prilikom jučerašnjeposete Zaječaru potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Kako je objasnila, izdati su lokacijski uslovi i grad Zaječar završio je svoj deo posla za taj projekat.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić kazao je da se na teritoriji opštine Zaječar raščišćava trasa za postavljanje cevi i da su firme raspisale konkurse za radnike.

Nedavno je i na svom fejsbuk profilu objavio da su za izgradnju gasovoda na deonici od Zaječara do Velike Plane potrebni radnici sledećih profila:
• 178 pomoćnih radnika – nekvalifikovana radna snaga ;
• 49 vozača teške mehanizacije ;
• 34 vozača B i C kategorije;
• 22 izolatora gasovoda – SSS

Kompanija Adecco, koja za izvođače radova traži radnike na trasi budućeg gasovoda objavila je da će razgovor sa kandidatima u više gradova obavljati danas i sutra.

Za Zaječarce je još jedna šansa za razgovor u četvrtak od 10 sati i 30 minuta u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje.

Inače, u ataru više zaječarskih sela uveliko se izvode pripremni radovi za postavljanje cevi. Raščišćava se teren, a negde su dopremljene i cevi.

Kadrove smo zabeležili u ataru Gornje Bele Reke.

Inače, izgradnja prve deonice gasovoda „Turski tok” ka Šajkašu u Subotici, zvanično je počela sredinom maja.

Na izgradnji gasovoda dugog 403 kilometra radi kompanija Gastrans i očekuje se da će, ako se radovi budu odvijali planiranom dinamikom u Srbiji i u Bugarskoj, prve količine gasa poteći već u januaru 2020. godine.

Radovi su podeljeni na četiri deonice, koje će se cevima ispod reka – Crni Timok, Velike Morave, Dunava, Tamiša i Tise, uklopiti u trasu gasovoda.