Organizacioni odbor Gitrijade raspisao je konkurs za učešće demo bendova na 53. Gitarijadi, koja će biti održana od 27. do 29. juna u Zaječaru, a hejdlajner ovogodišnje najveće rock manifestacije na Balkanu je britanski rok sastav „Whitesnake“.

Pravo učešća na konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće na Konkursu podnose se isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade: www.gitarijada.rs. Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju benda (jpg). Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu Gitarijade.

Prijave za učešće mogu se podneti najkasnije do 1. juna, a organizator Gitarijade ima pravo produženja roka za prijavu. Lista prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa biće objavljena na zvaničnom sajtu Gitarijade.

Od prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa izvršiće se izbor bendova koji će nastupati na Mini Gitarijadama tokom maja i juna meseca 2019. godine. Izbor bendova izvršiće Stručna komisija od tri člana koju će obrazovati suorganizator Gitarijade.

Na Mini Gitarijadama biće izabrano 10 bendova koji će se takmičiti na Gitarijadi u Zaječaru u dva polufinala 27. i 28. juna, dok će se finale održati 29. juna.