Anja Marković, učenica 4. razreda OŠ “Ljuba Nešić”, u pratnji nastavnice engleskog Maje Zdravković, provela je nagradni vikend u Beču.

Anji je izuzetno poznavanje engleskog jezika omogućilo da od 169 takmičara iz svoje generacije osvoji prvo mesto i zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju Willkommen, koje svake godine organizuje Nemačko-austrijski kulturno edukativni centar.

Svi učenici pobednici takmičenja zajedno sa nastavnicima mentorima upoznali su razne znamenitosti austrijske prestonice: Prirodnjački muzej, katedralu Svetog Stefana, Hofburg, dvorac Šenbrun, zabavni park Prater.

Podsetimo, na 7. Međunarodnom takmičenju iz stranih jezika “Willkommen”, osim Anje, uspeh je postiglo još nekoliko đaka zaječarskih osnovnih i srednjih škola.

Anjin školski drug Luka Cvetković osvojio je drugu nagradu iz engleskog među šestacima.
Milan Paunović, učenik VII razreda OŠ “Ljuba Nešić” pobedio je u poznavanju francuskog jezika, dok je Isidora Stojanović iz OŠ “Hajduk Veljko” osvojila drugo mesto iz francuskog jezika među petacima.
Na Willkommenu su nagrađene su i tri učenice Gimnazije Zaječar. Natalija Tanić, učenica prvog razreda, osvojila je drugo mesto iz francuskog jezika. Miljana Stanković iz III3 razreda osvojila je treće mesto iz francuskog jezika, a Marija Janković, učenica II3 razreda, bila je treća na takmičenju iz nemačkog jezika.
U poznavanju nemačkog jezika treće mesto pripalo je i Neveni Radosavljević iz Medicinske škole u Zaječaru.

foto: OŠ “Ljuba Nešić”