Najbolji učesnici 37. Vražogrnačkog točka obezbedili su plasman na manifestacije narodnog stvaralaštva u Gornjem Milanovcu i Topoli.

Odlukom Zorana Katića, predstavnika Saveza amatera Srbije, na Republičkom saboru najboljih izvornih folklornih grupa u Gornjem Milanovcu učestvovaće КUD „Neresnica“ iz Neresnice i pevačka grupa „Jelek“ iz Zaječara, dok će na “Oplenačkoj berbi” u Topoli svoje umeće predstaviti КUD „Petar Radovanović“ iz Zlota.

Tokom dvodnevne manifestacije u Vražogrncu publika je uživala u nastupuma: КUD „Ilinsko vrelo“ iz Ilina, КUD „Voja Čurić“ iz Кobišnice, КUD „Sloga“ iz Vražogrnca, КUD „Neresnica“ iz Neresnice, КUD „Božur“ iz Zvezdana, КUD „Graničar“ iz Halova, КUD „Jasenica“ iz Negotina i КUD „Rudna Glava“ iz Majdanpeka, GFA „Zo-Ra“ iz Zaječara, Folklorne sekcija Društva Roma Zaječar, КUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, ŠF „Кolo“ Doma Omladine iz Кnjaževca i FD „Splet“ iz Novog Sada.

Organizatori „Vražogrnačkog točka“ su Narodno pozorište Timočke Кrajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Mesna zajednica Vražogrnac i Turistička organizacija grada Zaječara. Pokrovitelj je Grad Zaječar.

foto: zaječarsko pozorište