Iako je vreme poslednje dve nedelje neuobičajeno hladno i kišovito za ovo doba godine, u subotu je osvanulo sunčano i relativno toplo jutro, idealno za učesnike 4. Timočkog maratona.

Učesnici maratona mogli su da se opredele za jednu od pet staza dužine od 8 do 65 kilometara koje su prilagođene svima, i rekreativcima i profesionalcima: STAZU ZADOVOLJSTVA, PRIPRAVNIČKI MARATON, MALI MARATON, SREDNJI MARATON i VELIKI MARATON.

Nakon svake pređene staze proglašavani su najbrži učesnici manifestacije, dok su celu maršrutu prešli najizdrživiji i najspremniji maratonci. Prolaskom svih kontrolnih tačaka zaokružli su Bastionsku trasverzalu, koja je otvorena 2018. godine.

Bilo je i onih koji su samo šetali i uživali u lepoti prirode i bastiona.

Manifestacija Timočki maraton posvećena je promociji zdravih stilova života i očuvanju jednog od najznačajnih kulturno istorijskih spomenika Zaječara – bastiona na Kraljevici.

Organizator je Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“, a pridružili su se planinari iz drugih zaječarskih društava, kao i iz Niša, Jagodine, Kladova…

foto: fb OPSD “Dragan Radosavljević”