U poslednja 24 sata preminulo je 18 osoba od posledica koronavirusa. Zaraženo je još 386 osoba od 8.646 testiranih. Na respiratorima je 130 osoba.

Do sada je registrovano 17,728 zaraženih, a preminulo je 370 osoba.Trenutno je 3.639 aktivnih slučajeva. Na respiratorima se nalazi 130 osoba, dok stopa smrtnosti iznosi 2,09 odsto.

Premijerka Ana Brnabić je rekla da je danas jedan od najgorih dana od početka epidemije. Pozvala je građane da poštuju mere, da nose maske, drže distancu i da se ponašaju odgovorno i poručila da država neće prezati od najtežih mera ukoliko podaci ne budu bolji.

“Nećemo prezati od bilo kakvih restriktivnih mera da bismo sačuvali zdravlje i živote ljudi. Moje mišljenje je da je najefikasnija mera uvođenje vanrednog stanja i zabrana kretanja makar vikendima. Ali se trudimo da ovaj put imamo drugačiji pristup, jer je ovo borba koja će trajati dugo. Borba u kojoj učestvuje celo društvo.”,
kazala je premijerka.

Vlada je na sednici odlučila da u Beogradu dozvoli organizovana javna okupljanja najviše deset ljudi, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru. Takođe, u svim javnim zatvorenim prostorima za svako lice mora da se obezbedi minimum četiri kvadratna metra, navedeno je u saopštenju Vlade.
Ugostiteljski objekti koji nemaju baštu (trgovinski objekti, tržni centri, frizerski saloni, teratane, kladionice) od danas su u obavezi da rade najkasnije do 21 čas, a ponovo mogu da budu otvoreni od 6 časova ujutru. Objekti sa baštom mogu da rade do 23 časa uz maksimalno poštovanje svih mera zaštite.