Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić čestitao je svim građanima Zaječara predstojeće novogodišnje praznike, uz želju da im naredna, 2020. bude bolja i uspešnija od ove godine.

Prvi čovek grada Zaječara je, sumirajući godinu na izmaku rekao, da je mnogo toga urađeno u 2019. godini, a da je kruna mukotrpnog rada potpisivanje Sporazuma o izgradnji fabrike „Aptiv“ u Zaječaru, gde će biti uposleno oko 2.000 radnika.

Kratak rezime godine koju ispraćamo je taj da smo zaista radili najviše što smo mogli. Imali smo izuzetnu pomoć i krajem prošle godine, i ove godine, koja je na izmaku, kako od Vlade Republike Srbije, tako i od samog predsednika Srbije. Zahvaljujući tome, uspeli smo da uradimo mnogo više nego što budžet Grada Zaječara može da dozvoli, znajući sva ona opterećenja koja su na budžetu još iz vremena 2013. i 2017. godine. Mislim da smo, računajući 40 i nešto kilometara novih puteva i ulica koje smo uradili, rekonstrukciju jedne velike osnovne škole i početak rekonstrukcije druge, zajedno sa Halom sportova, a govorim samo o najvećim projektima, uradili veliki posao. Uraditi projektnu dokumentaciju za projekete vredne preko 70 miliona evra, što je šestogodišnji budžet grada Zaječara i mnoge druge stvari koje su urađene, postići sporazum sa stranim investitorima, sa kojima smo otvorili veliki trgovinski centar je veliki uspeh. Mnogo toga je ugovoreno, izgradnja distributivnih centara, novih trgovinskih lanaca, ali ono što smatram najznačajnim u ovoj godini je potpisivanje memoranduma sa kompanijom „Aptiv“, što će mnogo će mnogo značati u narednoj godini, ali i u svim godinama koje dolaze posle njih.
Takođe me raduje to, iako mislim da još mnogo treba na tom polju uraditi, je što smo prvi grad, po povećanju nataliteta procentualno, i upravo to treba da bude trend koji moramo značajano da podržavamo i u narednim godinama koje su pred nama,

kazao je Ničić.

Novu godinu Zaječarcima i njihovim gostima gradonačelnik će čestitati i 10 minuta nakon ponoći na gradskom trgu, gde je uz Amadeus bend i vatromet organizovan doček 2020. godine.

U nastavku, gradonačelnik će posetite dežurne u novogodišnjoj noći: pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i službenike Carine Republike Srbije na Graničnom prelazu „Vrška Čuka“; lekare u Urgentnom centru i porodilištu. Prvorođenoj bebi u Novoj godini uručiće zlatnik.