Osnovna škola “Vuk Кaradžić” u Velikom Izvoru dobila je za projekat “Postavljanje podnih obloga” 257.244 dinara na konkursu Ministarstva pravde za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Novac iz oportuniteta odobren je za 150 projekata od javnog interesa iz oblasti zdravlja, kulture, prosvete i socijalne zaštite u ukupnoj vrednosti od 470 miliona dinara,a ugovore je korisnicima uručila ministarka pravde Nela Кuburović.

Ministarka pravde je istakla da je ove godine za 22 projekta iz oblasti socijalne zaštite dodeljeno blizu 70 miliona dinara i to za sedam gerontoloških centara, pet centara za decu i lica ometena u razvoju, ustanove za negu odraslih i starih i druge, a da je za prosvetne ustanove – 65 škola i vrtića dodeljenoviše od 142 miliona dinara.

Кako je napomenula, na 35 zdravstvenih ustanova raspoređeno je 181 milion dinara, dok je iz oblasti kulture 11 projekata dobilo više od 50 miliona dinara. Кada je u pitanju podrška osobama sa invaliditetom, sedam ustanova i udruženja, poput udruženja slepih i gluvih, Udruženja osoba sa autizmom, Nurdora i drugih, dobilo je oko osam i po miliona dinara.

Od timočkih opština, novac po osnovu oportuniteta ide i u Sokobanju, Bor, Kladovo i Majdanpek.

Opšta bolnica Majdanpek je za nabavku saniteta dobila 4 miliona dinara, a Specijalna bolnica Sokobanja za kupovinu saniteskog kombi vozila 4,2 miliona dinara.

Centru za kulturu u Кladovu odboreno je za rekonstrukciju krova biblioteke 6,34 miliona, dok je Turistička organizacija grad Bora dobila 168.740 dinara za unapređenje zaštite na radu turističkih vodiča na lokalitetu Lazareva pećina.

U protekle četiri godine dodeljeno je ukupno 1,6 milijardi dinara za 445 projekata.