Svečanim otvaranjem izložbe radova nastalih na prothodnom umetničkom sazivu, u Klubu kulture u Kotlujevcu otvorena je 26. Međunarodna likovna kolonija “Gamzigrad 2019”.

Prošle godine je u Zaječaru stvaralo 15 umetnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Francuske. Umetnici, među kojima je bilo13 slikara , jedan vajar i jedan fotograf, poklonili su gradu Zaječaru po dva umetnička dela, kao legat. Izložba radova sa prošlogodišnje kolonije gostovala je već u Tršiću i Pančevu.

U ime organizatora prisutnima su pozdravili direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić i selektor prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg saziva mr Drago Simić, akademski slikar iz Loznice.

Rajko R. Кarišić, jedan od učesnika prošlogodišnje jubilarne kolonije, darivao je Đuričiću portrete – umetničke fotografije.

Narednih dana u prelepom ambijentu Gamzigradske Banje stvaraće: Jelena Milošević Jovanović, mr Drago Simić, Đorđe Simić, Marko Stajić, Jelena Obrenović Damjanović, Sanja Momčilović, Silvija Bogić, Mirko Stokić i Rajko R. Кarišić (Srbija), Nevena Lefterova, Evgenija Lefterova i Borjana Popova (Bugarska).

foto: fb Rajko R. Karišić