U Zaječaru je počeo 6. Kamp klasične muzike.

Do 20. avgusta pedesetak polaznika iz Srbije, Makedonije, Slovenije, Republike Srpske, Federacije BIH i Španije sticaće nova znanja uz podršku eminentnih umetnika : Jokut Mihajlović, Ljubiše Jovanovića, Sandre Belić, Saše Mirkovića, Katarine Jovanović, Vere Ogrizović, Zorana Krajišnika, Marka Josifovskog, Roberta Lakatoša i Uki Ovaskainen.

Eminentni akademski pedagozi i koncertni izvođači će u prostorijama OMŠ „Stevan Mokranjac“, u okviru osmočasovnih dnevnih aktivnosti edukovati mlade muzičare za instrumente: klavir, viola, violina, gitara, flauta, kao i za klavirsku saradnju i horsko pevanje.

Kamp će, već po tradiciji, zvanično biti otvoren u u petak, 16. avgusta, na Feliks Romulijani „Koncertom pod zvezdama“.

Nastupiće profesori – predavači: Ljubiša Jovanović (flauta), Vera Ogrizović (gitara), Marko Josifoski (violina), Robert Lakatoš (violina), Uki Ovaskainen (klavir) i Katarina Jovanović (solo pevanje). Na programu su dela Baha, Bramsa, Sarasatea, Vjenjavskog, Debisija, Ravela, Pjuanka, Pjacole.

Početak koncerta zakazan je za 18 časova i 30 minuta, a ulaz je besplatan.

Do kraja kampa biće organizovana još dva javna nastupa i to koncert polaznika na gradskom trgu u nedelju od 19 sati i završni koncert u pozorištu dan kasnije.

Kamp se završava u utorak dodelom zahvalnica učesnicima.

Organizator je Udruženje za razvoj kulture i obrazovanja Srpski muzički centar iz Beograda, u saradnji sa OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, Narodnim pozorištem Timočke Krajine- Centar za kulturu ,,Zoran Radmilović“ i Narodnim muzejem iz Zaječara, a pokrovitelj grad Zaječar.