U Zaječaru je danas održana sednica Gradskog veća na kojoj je, između ostalog, izmenjena i dopunjena Odluka o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara, kojom se podrobnije određuju dani održavanja vašara, njegovo trajanje, raspored prodajnih mesta, postupak izdavanja, postavljanja i uklanjanja tezgi na vašarištu.

Kako se navodi u obrazloženju, ovlašćeno preduzeće je dužno da obezbedi da prodajne tezge, šatori i druge pokretene stvari namenjene komercijalnom korišćenju na vašarištu, budu postavljene najranije 48 sati pre početaka vašara, kao i da iste budu uklonjene najkasnije 48 sati po njegovom završetku, kao i da pristupni put do vašarišta i put do spomen obeležja Vešala bude prohodan za kretanje pešaka i prolaz vozila. Takođe, precizira se da prostor vašarišta bude očišćen najkasnije u roku od 48 sati po završetku vašara.

Većnici su razmatrali i rešenje o načinu korišćenja javne garaže kod pijace i kako je obrazloženo, usluga parkiranja je besplatna ali zbog pojedinaca koji su ovde parkirali automobile koji nisu u voznom stanju, neophodno je pomeriti vozilo nakon 48 sati.

Na sednici je usvojen izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem za prošlu godinu i program rada sa finansijskim planom za 2019. Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“ uz napomenu da i opštine Knjaževac i Boljevac moraju finansijski da učestvuju u radu ove ustanove koja čuva i njihovu arhivsku građu.

Većnici su usvojili Rešenje o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja. Prema rečima Dragan Vukašinovića, načelnika Odeljenja za društvene delatnosti, od 48 blagovremenih prijava komisija je odobrila novac za 21 projekat, a za ovu namenu opredeljeno je 9,5 miliona dinara.

Podsetimo, za sutra je zakazana sednica Skupštine grada.

foto: Grad Zaječar