Predstava “Žene iz Troje” u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Кrajine “Zoran Radmilović” i Narodnog pozorišta Priština osvojila je još jednu festivalsku nagradu.

Žiri Internacionalnog Nisville jazz teatarskog festivala u sastavu Ana Furse, Aleksandra Glovacki i Ana Tasić, 7. avgusta je nakon odgledanog celog takmičarskog programa, jednoglasno doneo sledeću odluku:

Nagrada za najbolje korišćenu muziku dodeljuje se predstavi „Žene iz Troje“ u režiji Nebojše Bradića. Muzika u ovoj predstavi višeznačno gradi ključni, tragički duh igre. Ponekada je suptilna i nenametljiva, diskretno nameće tamne, klaustrofobične tonove igre. U drugim trenucima je prigušeno žovijalna, opojna i očaravajuća. Tada kroz kontrast izražava dionijski kult plodnosti, i otkriva da sve što nastaje mora biti spremno na bolno propadanje, što je ničeanska suština tragičnog,

navodi se u odluci.

Podsetimo, glumačkom ansamblu predstave “Žene iz Troje”pripala je specijalne nagrada za scenski govor na 6. pozorišnom festivalu ,,Novi tvrđava teatar” u Čortanovcima, početkom jula.

Zaječarska publika imaće prilike da nagrađenu predstavu vidi na “Antika festu”, koji se nakon dve godine pauze, od 28. do 30. avgusta vraća na Feliks Romulijanu.