Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je deseti jubilarni nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ za kreativne i inovativne radove. Poziv je otvoren za sve srednje škole u Srbiji do 31. januara 2020. godine.

Prezentacija jubilarnog desetog izdanja „Evropskog dnevnika“ za učenike i profesore srednjih škola u Zaječaru biće održana u četvrtak, 16. januara u čitalištu zaječarske biblioteke od 12 sati i 30 minuta.

U isto vreme, u Gimnaziji „Bora Stanković“ u Boru biće održana prezentacija za učenike i profesore tamošnjih srednjih škola.

Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji „Evropski dnevnik 2019/2020“ i to: EU i Srbija; EU u tvom svakodnevnom životu; Mitovi o EU; Ljudska prava; Životna sredina i klimatske promene; Prevencija nasilja; Evropa – ujedinjeni u raznolikosti.

foto: Jedan od nagrađenih radova na konkursu 2018.

Učenici, uz mentorsku podršku profesora, svoje radove mogu kreirati u pet različitih kategorija: fotografija, dizajn, video format, strip/karikatura ili multimedijalni format. Najboljih 15 radova (po tri u svakoj kategoriji) biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju.

Pravo učešća na nagradnom konkursu imaju učenici prvog, drugog i trećeg razreda svih srednjih škola u Srbiji.

foto: Evropski dnevnik