Radionicom za izradu suvenira – privezaka od keramike, slikanjem minijatura i slika većeg formata za đake Osnovne škole “Velimir Markićević”, u Majdanpeku je počelo obeležavanje 20 godina MajdanArt Festivala.
Sa mališanima su radili edukatori Vojin Rupić i Zoran Mitrović

Đaci su prezentovali i “Liflete znanja” – Lepenski Vir, Rajkova pećina, Nacionalni park Đerdap i reka Pek.

Majdan Art Festival bio je deceniju i po prepoznatljiv, pre svega, po umetničkim radionicama za dizajn nakita, koje su održavane u pogonima Zlatare Majdanpek sve do njenog zatvaranja.

Umetnici u pogonu Zlatare Majdanpek

Blizu 200 umetnika iz celog sveta stvaralo je unikatan nakit, oglice, narukvice, minđuše, prstenje…

Detalj sa izložbe unikatnog nakita “MajdanArt” 2006. godine

Tokom manifestacije osmišljene da traje čitave godine organizovane su i kreativne radionice nakita, keramike i oslikavanja minijatura za mlade; umetničke radionice za dizajn keramike i porcelana; stručna predavanja i edukativne radionica iz oblasti vizuelne umetnosti; izložbe umetničkog nakita i ono što se posebno izdvaja – Međunarodna izložba “Umetnost u minijaturi”.

Međunarodna izložba umetničkih radova malog formata umetnika iz zemlje i iz sveta obeležila je prošlog septembra jubilej, 10 godina postojanja. Velikom postavkom u mgaleriji majdanpečkog hotela bila su obuhvaćena dela čak 468 umetnika iz 46 država, koji su proteklih godina bili deo ove majdanpečke manifestacije.

foto: Zoran Mitrović, “MajdanArt Festival”