Sportisti iz Rudne Glave pobednici su Seoskih sportskih igara Srbije za 2019. godinu. Vicešampioni su iz Beloševca u opštini Valjevo, dok je treće mesto zauzela ekipa izu Miločaja u opštini Kraljevo.

U završnici ovog sportskog nadmetanja, nakon regionalnih takmičenja, Kraljevo, Valjevo, Zaječar, Petrovac na Mlavi i Majdanpek imali su po dva predstavnika, dok je na takmičenju učestvovala i ekipa iz Republike Srpske, iz opštine Sokolac.

Posetioci su uživali u fudbalu, odbojci, nadvlačenju konopca i štapa, skoku u dalj, obaranja ruku, bacanju kamena, narodnom rvanju, trci preko prepreka i šahu.

Takmičenje je u organizaciji Sportskog saveza Srbije i uz podršku Ministarstva odbrane održano u Rudnoj Glavi, gde su pre tačno pola veka održane prve Seoske sportske igre.

Mališani lokalnog fudbalskog kluba dobili su garnituru dresova u znak zahvalnosti domaćinu za organizaciju i negovanje sporta u Rudnoj Glavi.

Uz pehar i medalje, takmičari su dobili i lopte, koje je uručio generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, a pobednicima će biti izgrađen rukometni teren u selu.

Zaječar su na ovom nadmetanju predstavljele sportske ekipe Zvezdana i Grljana.