Karavan prijateljstva Sportskih igara mladih stigao je u Sokobanju.

Na stadionu “Podina” okupili su mladi sportisti, članovi kulturno umetničkih društava, male mažoretkinje.

Među mnogobrojnim gostima bili su i Vladimir Milovanović (zamenik predsednika opštine Sokobanja), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Miloš Krstić (direktor SRC „Podina” i koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Sokobanju), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i drugi.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u ovom delu sveta. Trudimo se da svakog dana u Srbiji pobedi drugarstvo i uspevamo u tome. Sigurna sam da će i danas biti tako i da ćemo poslati svetu još jednu prelepu sliku iz Sokobanje,

rekla je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Ona je potom Vladimiru Milovanoviću, zameniku predsednika opštine Sokobanja, uručila specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara u toj opštini.

Ovo je divna slika, slika koja upotpunjuje ono za šta se svi borimo svakodnevno, a to su radost dece i budućnost Srbije! Iskoristio bih ovu priliku da se posebno zahvalim Ivani Jovanović, predsednici Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije i njenim saradnicima na tome što su i ove godine uvrstili Sokobanju u rutu Karavana radosti i prijateljstva i pružili priliku i našoj deci da budu učesnici ove manifestacije koja promoviše druženje, sport, fer-plej i zdrav način života.

rekao je Vladimir Milanović.

Zakletvu prijateljstva u ime malih takmičara položila je talentovana sportistkinja Teodora Trifić, a u ime sudijske organizacije to je učinila Andrjana Milenović, odbojkaški sudija.

Posebna draž ceremonije otvaranja igara je u tome što je ona osmišljena po uzoru na velike Olimpijske igre, pa aplauzi i ovacije nisu izostali kada su baklju prijateljstva uneli Luka Avramović i Jovan Škurtić, koje pamtimo po bronzanoj medalji u odbojci na pesku koju su prošle godine osvojili na državnom prvenstvu Sportskih igara mladih u Beogradu.

Gledali smo sjajan mali fudbal na Coca Cola kup turniru, uživali u napetim dvobojima žestokih vatrica u igri Lino između dve vatre, češkali se po glavi nad teškim potezima na šahovskim tablama, jurili pogledom loptice za stoni tenis i tenis i netremice pratili neizvesne utakmice u uličnoj košarci, odbojci i odbojci na pesku.

Najuspešniji takmičari učestvovaće na nacionalnom finalu u Beogradu, dok će pobednici u državnom nadmetanju predstavljati Srbiju na velikom finalu u Splitu.

Podsetimo, Sportske igre mladih održane su u Zaječaru 27. maja.

foto: SIM