Na lista spoljnih saradnika Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u predstojećoj školskoj godini su i prosvetni radnici iz ovog dela Srbije.

Iz Zaječara su to Mladen Šljivović iz Gimnazije, Goran Manojlović iz OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ i Miodrag Nedeljković iz Školske uprave Zaječar.

Saradnici zavoda u školskoj 2019/2020 godini biće i: Gordana Janevska i Brankica Petković iz Кnjaževca; Slaviša Jeremić i Zorica Veljković iz Majdanpeka; Nataša Đorđević Paović iz Negotina.

Zavod je u spoljne saradnike uvrstio svih 710 kandidata koji su se javili na konkurs a angažovaće ih, prema potrebama, za poslove za koje su se prijavili, u skladu sa njihovim kompetencijama i iskustvom.

Aktivnosti mogu biti: priprema zadataka i pregledanje testova za predmete u osnovnom i srednjem obrazovanju; prevođenje materijala na jezik nacionalne manjine; razvoj priručnika i drugih materijala za standarde kvaliteta rada obrazovnih ustanova; stručna podrška školama u procesu umrežavanja škola u cilju unapređenja kvaliteta rada i drugo.