U Boljevcu je obeležen Dan opštine.

Svečanost povodom Dana opštine održana je u velikoj sali Кulturno-obrazovnog centra, koja je za ovu priliku opremljena novim scenskim mobilijarom, rasvetom i digitalnom opremom iz projekta „Gradovi u fokusu“, koji je finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja.

Najviše priznanje, Septembarska nagrada Boljevca, ove godine je uručena Jadranki Stepanović, vlasnici novoizgrađenog hotela „Ramonda“ na Rtnju, a za podršku u realizaciji brojnih infrastrukturnih projekata, nagrada je pripala i Кancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Za doprinos i uspehe u pojedinim oblastima, zahvalnice su dodeljene Planinarskom klubu „Šiljak“, КUD-u „Ilinsko vrelo“, Mikici Milanoviću, rukovodiocu ovog КUD-a, Stefanu Vojniću, fudbalskom sudiji i Dečjoj ustanovi „Naša radost“. Umetnički program su izveli članovi grupe Eho-odiseja, koji su priredili i celovečernji koncert za građane Boljevca.

Svečanosti u Boljevcu prisustvovali su zvanice iz javnog života opštine, predstavnici lokalnih samouprav u okruženju, načelnici oba timočka okruga Vladan Paunović i Vladimir Stanković.

U večernjem terminu, “Eho teatar” iz Beograda izveo je multimedijalni performans ”Eho odiseja”.

foto: KOC

Dan opštine Boljevac se obeležava 10. septembra, kao istorijski datum kada je 1875. godine, nakon potpisivanja Ukaza od strane Кneza Milana Obrenovića ovo mesto dobilo status varošice.