Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da će razgovori o formiranju nove vlade biti završeni najkasnije do 25. avgusta, ali da ne isključuje da će to biti završeno i ranije.

„Ne delim ljude na stranačke i nestranačke, već na sposobne i nesposobne, poštene ili one koji nisu pošteni, na vredne i lenje… Biće značajnih promena u vladi i ministarstvima“, objasnio je predsednik Srbije i SNS.

Postoje naznake da bi u novoj Vladi Srbije tri ministarstva mogla da dočekaju izmenjena, odnosno podeljena na manje celine.
To se odnosi na Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
Tako bi sektor koji sada vodi Zorana Mihajlović mogao da bude podeljeno na barem dva: Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture i Ministarstvo saobraćaja, kojem bi bile dodate i telekomunikacije. Resor Mladena Šarčevića bi bio podeljen tako što bi pored Ministarstva prosvete bilo oformljeno i Ministarstvo za visoko obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj, saznaje “Blic”.

Drugačiji izgled Nemanjine 11 najavio je početkom jula i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Biće značajnih promena i u vladi i u ministarstvima, kao i promena u zakonima – rekao je tad predsednik Srbije.

foto: N1