Bezbednosno-informativna agencija priključila se od jutros potrazi za otetom devojčicom Monikom Karimanović i otmičarem Ninoslavom Jovanovićem. Policija pretražuje sva sela u okolini Knjaževca. Potrazi se priključuju i pripadnici Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako Tanjug saznaje u BIA, 200 pripadnika bezbednosne agencije dobrovoljno se javilo da pomogne u potrazi za otetom devojčicom.
Oni će biti raspoređeni u saradnji sa štabom MUP-a koji koordiniše akciju.

Pripadnici Vojske Srbije, u saradnji sa štabom Ministarstva unutrašnjih poslova koji vodi akciju traženja, biće angažovani u potrazi za otetom devojčicom Monikom Karimanović i otmičarem Ninoslavom Jovanovićem, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Potrazi će se pridružiti više od 100 pripadnika Vojne policije i Tima za traganje i spasavanje Specijalne brigade Vojske Srbije sa službenim psima.

Potraga za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović traje već osmi dan, 24 sata.

Policija pretražuje sva sela u okolini Knjaževca, a u akciju su uključeni dronovi, helikopteri, termovizijske kamere… Pomažu i lovci, građani, preduzeća koja se bave privatnim obezbeđenjem.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da policija još uvek ne zna gde se nalaze devojčica i njen otmičar, ali da potraga ne prestaje.
Kaže da se narednih dana očekuje loše vreme i sneg, i nada se da to može omesti Jovanovića.

Ninoslav Jovanović iz Malče proveo je 12 godina u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata.
Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. Oslobođen je u martu ove godine.
Policija je objavila njegovu fotografiju, uz poziv građanima da se jave ukoliko ga prepoznaju, a imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju.

foto: Ministarstvo odbrane