Učiteljice iz zaječarskih škola Daniela Pataki (OŠ “Vuk Karadžić” Veliki Izvor), Marija Kostandinović, Marica Dimitrijević, Milena Kostić i Milica Stojičić ( sve četiri iz OŠ “Ljubica Radosavljević Nada”, učestvovale su na Trećoj regionalnoj konferenciji “Svet obrazovanja briše granice”, koju je u Beogradu organizovala Asocijacija nafjboljih nastavnika bivše Jugoslavije ANN_EX_YU.

                                                                                                                             foto: Dečja biblioteka Zmaj

Tema ovodišnjeg skupa, koji je okupio oko 400 prosvetnih radnika od Vardara do Triglava, bila je “Naše projektno iskustvo“.

                                                                                                                                 foto: Dečja biblioteka Zmaj

Konferencija je završena dodelom priznanja Najbolji nastavnik ex YU. Kako se navodi u obrazloženju “to su oni nastavnici kojima nije potrebna dobro opremljena učionica, urbana sredina ili nadprosečni učenici, već svoj puni razvoj mogu postići i u teškim uslovima; to su oni kreativni nastavnici, koji ni od čega stvaraju nešto, a to nešto inicira sledeće nešto, drugačije i još kreativnije; to su oni nastavnici koji druge motivišu da postanu bolji i bez zadrške im pomažu da sami sebe prevaziđu”.


foto: ANN_EX_YU

Prethodne dve konferencije održane su u Makedoniji i Crnoj Gori.

ANN_EX_YU je asocijacija nastavnika formirana od visokokvalitetnih lidera iz obrazovanja spremnih da oko sebe okupe entuzijaste i učiteljske lidere iz svih država sa prostora bivše Jugoslavije spremnih da zajedničkim snagama afirmišu i motivišu najbolje nastavnike da menjaju sliku obrazovanja u ovom delu sveta.

naslovna foto: ANN_EX_YU