Kompanija Don Don, koja je u aprilu kupila deo imovine zaječarskog Žitoprometa – pogon pekare, uskoro će početi prozvodnju u Zaječaru, tako da će žitelji grada na Timoku ponovo imati vruć hleb iz svoje pekare.

Podsećamo, dogovori kompanije i lokalne vlasti otpočeli su aprila 2017. godine, kada je rečeno da će u oprеmu i infrastrukturu pogona u Zajеčaru biti uloženo oko pola miliona еvra i da će biti uposleno oko 40 radnika.

Cilj kompanije Don Don je da što pre pokrenemo proizvodnju i lokalnom stanovništvu vratimo proizvod po kojem je Žitopromet bio poznat. Raspisan je i oglas za prijem radnika, očekujemo odziv zaposlenih Žitoprometa, jer su nam neophodni iskusni radnici za pokretanje pogona. Očekujemo da će se uklopiti adekvatno u veliku porodicu koja ima više od 1600 zaposlenih koliko nas je u Srbiji,

izjavio je Miloš Marković, direktor marketinga i razvoja kompanije Don Don.

Plan kompanije je da nakon potrebnih rekonstrukcija objekata i opreme, nastavi sa proizvodnjom i snabdevanjem regionalnog tržišta.

Don Don posluje u Srbiji od 2008. godine, i od tada do danas u pekarsku industriju Srbije kompanija je uložila više od 70 miliona evra. U vlasništvu ove kompanije su brendovi „Tvojih 5 minuta“ i „Naše zrno“.

Osim  2 mlina u Feketiću i Zrenjaninu, kompanija raspolaže i proizvodnim pogonima u Subotici, Zrenjaninu, Jakovu, Leskovcu, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu,Paraćinu i u Velikoj Plani.

Osim na srpskom tržištu, proizvodi Don Don se nalaze i na tržištima Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Bugarske.

foto: ilustracija/ pogon Don Don u Zrenjaninu/ Tv Santos