U glasanju za opremanje Digitalnog kabineta, Osnovna škola “Jeremija Ilić Jegor” u Rgotini za sada zauzima drugo mesto u svojoj grupi, sa 1294 glasa.

U kampanju da ova škola dobije neophodne računare za rad uključili sus e prosvetari, đaci, njihovi roditelji, meštani Rgotine, kolege iz drugih škola…

Naime, kompanija Telekom Srbija pokrenula je četvrti ciklus projekta “Stvaramo znanje”, a na spisku škola je i OŠ “Jeremija Ilić Jegor” iz Rgotine. Kao i u prethodnim ciklusima, od ukupno 40 predloženih, 20 škola sa najvećim brojem glasova dobiće sredstva za opremanje kabineta.

Škole su podeljene u četiri geografske oblasti iz kojih će po 5 škola sa najvećim brojem glasova dobiti računarski kabinet. Svaki korisnik dnevno može da glasa za po jednu školu iz svake geografske oblasti, odnosno da dodeli ukupno četiri svoja glasa. Nakon isteka perioda od 24 sata, korisnik ima pravo da ponovo pristupi aplikaciji i glasa.Glasanje traje do 5. jula u podne, nakon čega će biti proglašene škole koje su dobile vredne donacije.

Možete glasati na linku, ali budite strpljive, jer ćete morati na svakoj starnici da glasate za po jednu školu, dok ne dođete do grupe “Jugoistok” u kojoj je škola iz Rgotine.

Do 5. jula možete glasati svaki dan kako bi škola “Jeremija Ilić Jegor” dobila računarski kabinet.

Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je i ove godine dalo predlog 40 škola kojima nedostaje informatička oprema.

(uputstvo za glasanje možete naći i na fb stranici škole)