Prednovogodišnja sednica zaječarskog odbora Socijalističke partije Srbije i Izvršnog odbora u proširenom sastavu, iako radna, imala je svečani karakter.

U radnom delu, koji je bio zatvoren za javnost, bilo je reči o nedavno održanom Glavnom odboru SPS-a u Beogradu i o aktivnostima socijalista u izbornoj 2020. godini.

Gradski odbor Zaječar i Zaječarski okrug su dobili svog predstavnika u Izvršnom odboru. To je praktično nastavak postkongresnih aktivnosti koje su bile prošlog decembra. Inače, godina koja je pred nama, 2020. je godina izbora. Izbori će biti parlamentarni, a u nekim sredinama i pokrajinski i lokalni. Ono što je najznačajnije za sam Gradski odbor SPS Zaječar je to da smo mi uvek ostvarivali dobre rezultate na parlamentarnim izborima. Očekujemo da i ovaj put dobijemo poverenje građana i ostvarimo dobar procenat, bolji procenat nego što je bio i ispunimo očekivanja SPS-a i predsednika Ivice Dačića. Ono sa čime ćemo sigurno izaći pred birače to je pre svega sam predsednik Dačić, rezultati koje je on ostvario obavljajući funkciju ministra spoljnih poslova, kao i rezultati naših ministara u Vladi, rezultati u pokrajini i lokalnim samoupravama u čijem radu učestvujemo,

kazao je dr Mirko Nikolić, predsednik zaječarskih socijalista.

Kada je reč o lokalnim izborima, dr Nikolić ih očekuje u redovnom terminu, aprila 2021. godine.

Svečanom koktelu prisustvovali su članovi, simpatizere, koalicioni partneri i predstavnici javnog života grada.