Aktivnosti u Klubu 65+

Klub 65+, koji u okviru programa Briga o starima Crvenog krsta Srbije postoji tek desetak dana, zbog raznovrsnih aktivnosti osmišljenih za najstariju populaciju, već je postao mesto okupljanja vremešnih Zaječaraca.
Ove nedelje je veliko interesovanje izazvalo predavanje “Zdravstvena zaštita starih“, koje je održala Gordana Vukić, pomoćnik direktora filijale Republičkog fonda za zdravstvenu zaštitu.

Razgovarali smo o novim zakonskim rešenjima, kojim nisu mnogo promenjena prava penzionera u odnosu na druge osiguranike. Važno je da znaju da oni sa najnižom primanjima mogu da osvare određene benefite, kao što je na primer oslobađanje plaćanja participacije, a to pravo uživaju i dobroboljni davaoci krvi, dakle ne plaćaju participaciju za lekarske preglede i snimanja i još neke zdravstevne usluge, osim na lekove i medicinska pomagala,

objašnjava Gordana Vukić.

Oni koji imaju afiniteta prema umetnosti pohađaju Likovnu sekciju. Pod rukovodstvom Ninoslava Jovanovića, koji iza sebe ima više izložbi, bojama na papir prenose svoje ideje.

Nedavno je počela i Škola zdravlja koju vodi doktor Miljan Jović.

To je samo jedna u nizu aktivnosti koje se svake sedmice održavaju u Klubu starih pri zaječarskom Crvenom krstu radi unapređenja kvaliteta života starijih sugrađana
Klub 65 + u Zaječaru otvoren je utorkom od 10 do 13 sati, četvrtkom od 17 do 20 i petkom od 10 do 13 sati.

foto: Crveni krst