Akvareli Majdanpečanke Tatjane Karabašević u Peruu i u Bangladešu

Akvareli majdanpečke umetnice Tatjane Karabašević nalaze se na dve svetske izložbe koje su otvorene gotovo istovremeno na različitim krajevima sveta, u Južnoj Americi i u Aziji.

Tatjanini “Suncokreti” deo su IV Međunarodnog umetničkog festivala u Bangladešu, čiji je cilj uspostavljanje saradnje i razmene umetnika sa raznih meridijana.

Na manifestaciji učestvuje više od 200 umetnika iz preko 17 zemalja, uključujući Bangladeš, Indiju, Nepal, Srbiju, Pakistan, Tursku, Kanadu, Iran, Indoneziju, Austriju, Albaniju i Italiju.

Kako Tatjana nije mogla da otputuje u južnu Aziju, kolege su joj prosledile fotografiju njenog akvarela koji krasi Nacionalnu umetničku galeriju u Bangladešu.

Tatjanini “Suncokreti” na izložbi u Bangladešu

Ova talentovana umetnica, sa još 4 koleginice, predstavlja našu zemlju na Međunarodnoj izložbi “Ženska duša” u Limi, glavnom gradu Perua.

Pored Srbije učestvuju i umetnici iz Argentine, Brazila, Italije, Indije, Rusije i mnogih drugih zemalja.

Deo ove svetske izložbe gostovaće u Beogradu tako da će i ljubitelji slikarstva u Srbiji biti u prilici da vide raskoš ženske duše i lepote na platnima umetnika.

Tatjana je svoju sliku naslovila “Ženska duša mora i da odmori”.

Tatjanina slika “Ženska duša mora i da odmori”

I dok joj slike krase galerije u Peruu i u Bangladešu, Tatjani je stigla poruka iz Kine da će njena tri akvarela biti izložena sredinom decembra u Kini, na prvoj umetničkoj izložbi u Ksianu.

Tatjanini akvareli koji će biti izloženi u Kini

Prve nedelje decembra umetnica iz Majdanpeka učestvovaće i na prvom Olimpia art festivalu u Indiji, a nedavno se vratila iz glavnog grada Austrije sa izložbe pod nazivom “Beč očima umetnika”.

Tatjana na izložbi u Beču