Akvarelistkinja Tatjana Karabašević pozvana u Albaniju i Indiju na umetničke festivale

Tatjana Karbašević, umetnica akvarela iz Majdanpeka, dobila je poziv da učestvuje na dva velika svetska festivala akvarela, najpre u Albaniji, a potom i u Indiji.

Treći “Albanija Super” – Međunarodno bijenale akvarelista u Albaniji, od 20. do 30. sepembra okupiće najprestižnije umetnike iz celog sveta. U galeriji Istorijskog muzeja u Tirani biće izložena i Tatjanina slika “Misterija Homolja”.

Na drugom kraju sveta, u galeriji Nacionalnog otvorenog univerziteta “Indira Gandi” u Nju Delhiju, posetioci će moći da uživaju u još jednoj Tanjinoj slici – “Misterija planina”.

Naime, stručni žiri 1. Olimpia art festivala u Indiji odbarao je troje umetnika iz Srbije za učešće na završnici manifestacije od 8. do 11. decembra u Nju Delhiju, među kojima je i Tatjana Karabašević.

Iza svih ovih festivala stoji Svetska organizacija akvarelista IWS, koja okuplja umetnike koji su odabralu ovu jedinstvenu i tešku tehniku slikanja.
Do sada sam samostalno učestvovala na IWS Schweis,IWS Costa Rica a sada ispred IWS Serbia na IWS Albanija i IWS India. Presrećna sam jer su to festivali gde izlažu samo najbolji svetski akvarelisti.
Svaka zemlja organizuje festival u tradiciji svoje zemlje i svaki od festivala je poseban dogadjaj i doživljaj za mene.
Srbija je od nedavno član Svetske oprganizacije akvarelista, tako da ćemo i mi uskoro organizovati svoj prvi festival,

otkriva Tatjana za “Zaječarsku hroniku”.

Majdanpečka umetnica boravila je u maju na Festivala akvarela u Urbinu u Italiji, dok se nedavno vratila sa Likovne kolonije “Boljevac 2019”.

Kako kaže, predaha nema, već vredno priprema radove za festivale u Meksiku i Turskoj.