Anica Dobra dobitnica “Zoranovog brka”

Pete večeri na “Zoranovim danima” odigrana je predstava “Korešpodencija” Zvezdara teatra iz Beograda, čuveni komad koji je prema delovima romana “Zlatno runo” Borislava Pekića, dramatizovao Borislav Mihailović Mihiz, a režirao Gorčin Stojanović.

Ovacije i aplauzi ispratili su sjajnu glumačku ekipu koju čine: Branislav Lečić, Anica Dobra, Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

Stručni žiri “Dana Zorana Radmilovića” dodelio je “Zoranov brk” za najboljeg glumca u predstavi Anici Dobroj za ulogu Milice Njegovan. Glumica nije krila oduševljenje što je dobila svoj prvi brk, iako je više puta nastupala na zaječarskom festivalu:

Zna se, makar među nama glumcima koliko je ova nagrada bitna, voljena i koliko svako želi da je dobije,

istakla je Anica Dobra na pres-konferenciji, posle predstave.

Anica je podelila sa novinarima sećanje na svoje poznanstvo sa Zoranom Radmilovićem, sa kojim se susrela kao mlada glumica, na trećoj godini glume, kada je učestvovala na probama za predstavu “Srebrni svećnjak” u Ateljeu 212, u kojoj je glavnu ulogu igrao Zoran Radmilović. Kako kaže imala je privilegiju da sedi sa njim za istim stolom i osluškuje kako radi neko ko je vrhunski, ko je za nju u tom trenutku bio nedostižan.

Osim Zoranu, Anica je zahvalila još dvema osobama. Jedna je Mira Banjac, koja je učestvovala u legendarnoj “Korešpodenciji” u Ateljeu 212 i koja je dala blagoslov Anici da igra ulogu Milice i podržala ovu “Korešpodenciju.

Takođe, Anica je posthumno zahvalila i Mileni Dravić, koja je bila na premijeri ove predstave, koja je bila izvanredna komičarka i koja je trebalo da otvori Zoranove dane, i poručila je da je svi vole i misle na nju.

Ovogodišnji pozorišni festival u Zaječaru nastavlja se u petak gostovanjem Narodnog pozorišta iz Sarajeva koje će izvesti Šekspirovog “Kralja Lira”.

predstava "Kralj Lir"
predstava “Kralj Lir”