Arsenal oružja u domu bake iz Bukovča

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu uhapsili su D. B. (1950) iz Bukovča kod Negotina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u domaćinstvu u kome živi, u okolini Negotina, pronašla i oduzela tri karabina, pet pištolja, dve lovačke puške, automatsku pušku, delove prigušivača i 2.306 metaka različitog kalibra.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena tužiocu.

Kako nam je rekla Ksenija Branković, zamenica višeg javnog tužioca u Negotinu, suprug privedene žene, koji je preminuo 2016. godine posedovao je registrovano oružje. Kako ni šest godina nakon njegove smrti, supruga nije ispoštovala zakon ni prijavila oružje koje je nasledila, policija je otišla da proveri o čemu je reč. Mežutim prilikom pretresa pronađena je veća količina nelegalnog oružja.

Nakon saslušanja biće jasnije čije je oružje i otkud u kući D.B. Očekuje se da do večeras bude saslušana.

Meštani Bukovča nisu želeli da razgovaraju sa novinarima, samo su nam rekli da je žena živela sama, da je sin u inostranstvu a ćerka i zet, oboje društveno angažovani, žive u Negotinu.