Asfaltiranje ulica u Kotlujevcu

U Kotlujevcu je počelo uređenju nekoliko ulica. Rade se Durmitorska, Moslovačka i Ulica Vasilija Đurovića Žarkog, a radove je obišao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

„Kao što smo pre par dana i obećali, a nakon završenog projekta, izdatih građevinskih dozvola i potpisivanja ugovora građana sa Odeljenjem za lokalni ekonomski razvoj, danas smo započeli radove na izgradnji atmosferskog kolektora, kolovozne konstrukcije i trotoara u Durmitorskoj ulici, od ulice Vasilija Đurovića Žarkog do Moslovačke ulice, u dužini od 177 metara, kolovoza i trotoara u Durmitorskoj ulici, od ulice Vasilija Đurovića Žarkog do Olimpijske ulice, u dužini od 57 metara i izgradnju kolovoza i trotoara u Moslovačkoj ulici, od Durmitorske do ulice Dr Dragiše Mišovića, u dužini od 150 metara“, navodi Ničić.

Vrednost ovih projekata saobraćajnica iznosi 13 miliona i 204 hiljade dinara sa PDV-om.

 

 

Radi se i kompletno uređenje Ulice Vasilija Đurovića Žarkog u dužini od 376 metara. Širina ove ulice, jedne od glavnih u naselju Kotlujevac je šest metara, sa obostranim trotoarima od behaton ploča, širine 2×1,5 m.
U ovoj ulici je projektovan atmosferski kolektor f 400 mm koji je dužine 297,35 metara.

Ničić, takođe navodi da je urađena i nova vodovodna mreža od PEHD cevi, da su postavljena četiri nadzemna hidranata, te da je vrednost svih radova u ovoj ulici oko 26 miliona i 700 hiljada dinara.

U Durmitorskoj i Moslovačkoj ulici vrednost radova, koji obuhvataju postavljenje tucaničkog zastora i ugradnju asfalta, je oko 3,5 miliona dinara.

izvor i foto: Grad Zaječar