Beogradski BendOver pobednik 53. Gitarijade u Zaječaru

BENDOVER iz Beograda pobednik je 53. Gitarijade u Zaječaru!

Po oceni stručnog žirija kojim je predsedavao Zoran Aleksić, momci iz Beograda najbolji su demo bend ovogodišnje rok manifestacijhe u gradu na Timoku.

Došli smo ovde da se družimo, da ostvarujemo kontakte i da vraćamo rokenrol gde mu je mesto. Sticajem okolnosti ispalo je da smo mi pobednici,

rekao je nakon proglašenja pobednika Miloš Tošić – Buca, frontmen pobedničke grupe.

BendOver

Najviše simpatija publike pridobio je beogradski sastav SANITARIUM.

Sanitarium

BENDOVER je autorski i klupski bend iz Beograda. Neguju čist i čvrst rock’n’roll. Sadašnji i bivši članovi benda su muzičari do lakata uprljani u stvaranje i rad grupa kao što su: Groovebox, Sevdah metal bend, (ne)normalni bend, Đokara i gnjurci, Enjoy sarma, Vox Populi, Witch1, Azra-el itd. Bend je osnovan u studiju negde u proleće 2005. godine. Osnivači Vule, Trša, Đura i Đole, Bendover su videli kao priliku za druženje uz pivo i muziku, beg od posla i svakodnevnice.

SANITARIUM je alternativni metal bend iz Beograda. Čini ga petočlana ekipa sa teritorije grada. Sanitarium je osnovan krajem marta 2016. godine. Osnovali su ga sadašnji gitarista Marko Narančić i vokal Nenad Živković sa bubnjarem Bojanom Nikolić i basistom Slavišom Ivkovićem. Bojan i Slaviša napuštaju bend sredinom 2017. godine i tada se priključuju Uroš Pajić na ritam gitari, Viktor Kiralj na bas gitari i Miloš Bajić za bubnjevima. Trenutna postava benda: Marko Narančić (gitara i vokal), Nenad Živković (vokal), Uroš Pajić (gitara, prateći vokal), Viktor Kiralj (bas), Miloš Bajić (bubnjevi). Pobedici su raznih gitarijada i festivala širom Srbije. Učesnici brojnih manifestacija, moto skupova, gitarijada, manjih i većih festivala.

Atomsko sklonište

Da “za ljubav treba imat dušu”, kao i za rok, pokazali su gosti iz Pule, legendarno Atomsko sklonište.

Posebno mi je zadovoljstvo biti na Gitarijadi u Zaječaru. Otprilike na desetak Gitarijada sam bio, imao sam i tu čast da budem i rokonačelnik. Gitarijada ne sme da nestane, jer će onda nestati i rokenrol.
Treba dati šansu mladim bendovima, jer smo mi već na zalasku karijere, jer dokle god se mladi interesuju za rok, ta vrsta muzika će postojati. Na mladima svet ostaje. Posebno sam zahvalan Gitarijadi i neka postoji dugo, jer je najveće manifestacija rokenrola,

kazao je frontmen benda Bruno Langer na press konferenciji.

Van Gogh

Van Gogh, uvek rado viđen na Gitarijadi, dobitnik MTV nagrade, dobrom svirkom je pokazao zašto je duže od tri decenije u samom vrhu rok scene na prostorima bivše YU.
Đule je tokom svirke ulazio u publiku a sve je oduševio time što je malenim devojčicama, koje su sa roditeljima uživale u koncertu, uručio “orden ljubavi”.

“Igra rock&roll cela Jugoslavija” i dalje je nezvanična himna najstarije rok manifestacije na Balkanu, dokazao je svojom svirkom Električni orgazam.

Završne večeri 53. Gitarijade nastupili su još i Metalsteel i NBG.

Metalsteel

foto: Gitarijada