“Bliskost” premijerno u zaječarskom pozorištu

Premijerno izvođenje predstave „Bliskost“ Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki zaječarska publika nagradila je gromoglasnim aplauzom u prepunoj sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“.

Ova ljubavna melodrama sa komičnim elementima ispunila je sva očekivanja gledalaca: dobar komad, sjajna režija, odlična gluma. Uloge su poverene Nataši Petrović, Ani Bretšnajder, Milošu Tanaskoviću i Milošu Đuričiću.

Saradnik za scenski pokret i koreografiju Petar Pjer Rajković doprineo je da „Bliskost“ postane pravi spektakl , a ne obična verbalna drama. Ako se tome dodaju efektna scenografiija Mirka Stokića, kostimi Snežane Kovačević, fotografije Tatjane Galić Zetović i dizajn video materijala Pavla Kunovčića dobija se celina jedne fenomenalne predstave.

Rediteljka predstave Snežana Udicki ističe da junaci predstave u sebičnoj želji da dobiju više nego što imaju i što ih čini srećnim na kraju izgube sve što imaju.

Naša predstava na ironičan način pokazuje današnje shvatanje ljubavne veze i postavlja možda najbitnija pitanja a to su – zašto se plašimo bliskosti, da li je uopšte moguća potpuna bliskost i ako jeste koliko može da traje?

foto: zaječarsko pozorište

Snežana Udicki dodaje da je ovo njena prva režija u zaječarskom pozorištu i da je saradnja sa glumcima i kreativnim timom bila toliko dobra, da joj se činilo da sarađuje sa „drim timom“.