Bolnici u Majdanpek doniran aparat za anesteziju

Renomirana nemačka kompanija „Dreger“, koja se bavi proizvodnjom medicinske opreme i sa kojom majdanpečka bolnica ima višedecenijsku saradnju, donirala je ovoj zdravstvenoj ustanovi savremeni aparat za anesteziju, koji omogućava monitorning respiratornih funkcija, EКG zapisa, krvnog pritiska i srčane funkcije.

„Zanimljiva je priča koja je prethodila ovoj donaciji. Naime, prilikom jedne posete predstavnika „Dregera“ našoj bolnici, oni su videli stari, odloženi aparat njihove proizvodnje, ispravan, ali prevaziđen u tehničkom smislu. Oni su, naravno, prepoznali njegovu muzejsku vrednost i ponudili nam da ga otkupe za svoj muzej medicinske opreme i aparata. Umesto otkupa, dogovorili smo se da nam u zamenu za stari doniraju novi, što su oni sa zadovoljstvom prihvatili i učinili“, priča dr Marko Radulović, v.d. direktora Opšte bolnice Majdanpek.

Zahvaljujući ovom novom aparatu, visokih performansi, medicinskom osoblju na intenzivnoj nezi sada je omogućen kvalitetan i bezbedan rad sa pacijentima.

U Opštoj bolnici Majdanpek, juče je počela adaptacija prostorije gde će biti smešten skener, koji je, za potrebe ove zdravstvene ustanove, obezbedilo Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa Svetskom bankom