Bor: Prijem za svetske šampione u Fudokan karateu

Za trenere i takmičare Karate kluba Sureido iz Bora koji su na 8.Svetskom šampionatu u Fudokan tradicionalnom karateu održanom u blizini Štutgarda u Nemačkoj, osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalje, organizovan je svečani prijem u Skupštini grada Bora.

Milica Dragojević na pobedničkom postolju (foto: Medicinska škola)

Milica Dragijević iz Zlota i Mile Baraković iz Bora postali su Svetski prvaci u Fudokan karateu.Baraković je do zlatne medalje u kategoriji juniora u disciplini „Fudokan sport borbe“ do 55 kg stigao nakon pobede nad italijanskim takmičarom u finalu. Milica Dragijević je u finalu savladala takmičarku iz Bosne i Hercegovine i tom pobedom osvojila zlatnu medalju u kategoriji kadetkinja u disciplini Fudokan sport borbe do 54 kg. Anita Filipovski u kategoriji omladinki u disciplini Fudokan sport borbe do 61 kg, izgubila u finalnoj borbi od takmičarke iz Italije i osvojila srebrnu medalju.

Kako je rečeno na prijemu, Mile Baraković, Milica Dragijević i Anita Filipovski, zahvaljujući radu i zalaganju, ostvarili su jedan od najznačajnijih rezultata u borskom sportu u ovoj godini.

Milica, Mile i Anita su ponos grada Bora. Njima je za rukom pošlo ono zbog čega smo svi srećni, da sa jednog velikog karate prvenstva donesu medalje za sebe, za svoje roditelje, ali i za sve nas. Čestitam mladim karatistima i njihovim porodicama koje su iznele teret da ova deca budu šampioni, a siguran sam i dobri ljudi. Čestitke idu i trenerima i stručnom štabu koji se potrudio da izrodi ovakve sportiste koji će, nadam se, i budućnosti donositi puno lepih vesti i omogućiti nam da se radujemo svakom njihovom uspehu. Grad će se potruditi da u narednom periodu pronađe način da pomogne svakom pojedinačnom sportu,

kazao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

foto

foto: Grad Bor

Na 8.Svetskom Fudokan šampionatu i kupu za decu u Nemačkoj učestvovalo je 1.950 takmičara iz 44 zemlje sveta sa 5.840 nastupa.Fudokan Savez Srbije zauzeo je treće mesto u generalnom plasmanu na Kupu za decu; na Fudokan šampionatu za starije Srbija je šampionat završila na četvrtom mestu, dok je u Fudokan sportu Srbija vicešampion sveta.

naslovna foto: Grad Bor