Bor: U kovid sistemu samo interno odeljenje

U odnosu na poslednja dva meseca 2020. kada je u borskoj Opštoj bolnici bilo hospitalizovano i preko stotinu obolelih od kovida, poslednjih dana značajno je smanjen broj pacijenata, pa je u kovid sistemu ostalo samo interno odeljenje.

Na ovom odeljenju je od 28 pacijenata na lečenju, 23 pozitivno na virus i nema nijednog pacijenta na respiratoru.

„Veliki broj sadašnjih pacijenata je sa težom kliničkom slikom.Značajno je smanjen broj zaraženih u odnosu na poslednja dva meseca prošle godine, kada ih je bilo hospitalizovano više od stotinu. Opšta bolnica u Boru je i dalje u pripravnosti i spremna da reaguje prema potrebama. Počela je vakcinacija i očekivanja su da će za dva,tri meseca situacija biti bolja“, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

U prethodna dva dana prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar u Boru je zabeleženo 20 novoinficiranih, oporavile su se 23 osobe i na teritoriji grada je 90 aktivnih slučajeva virusne infekcije. U kovid ambulanti “Rudar” juče su obavljena 23 prva i 19 kontrolnih, a na prijemnim bolničkim odeljenjima 18 pregleda. Čeka se na 24 rezultata prethodno uzetih briseva.

Borski mediji su objavili da sutra počinje vakcinacija za građane po prioritetima koje definiše Institut “Batut”, a sprovodiće se na punktu za imunizaciju u Klubu za stara lica.

izvor: Danas