Bor: Uručene Šistekove nagrade najboljim rudarima

Šesti avgust, Dan rudara Srbije, svečano je obeležen u Boru, u prisustvu ministra rudarstva Republike Srbije Aleksandra Antića, predstavnika Grada Bora, Opštine Majdanpek, Borskog upravnog okruga i menadžmenta kompanije Srbija Ziđin Koper.

Uz čestitke za Dan rudara, generalni direktor kompanije Ziđin, Jian Ksiming, je naglasio da je ova kompanije i pored aktuelne situacije u svetu sa virusom kovid 19 u prvoj polovini godine uspela da ostvari planirane rezultate u proizvodnji, da zaposli nove radnike, nastavi ulaganja u proizvodnju i istraživanja i što je najvažnije poveća bezbednost zaposlenih.

Ministar rudarstva Aleksandar Antić je ocenio da Srbija postaje sve atraktivnije mesto za rudarstvo. Prema njegovim rečima u rudarstvu je u Srbiji zaposleno oko 29 hiljada radnika, što je 11,9 odsto više u odnosu na prošlu godinu, a u narednom periodu očekuju se još veće investicije, posebno od kompanije Ziđin i rudnika Čukaru Peki.

Na svečanosti su tradicionalno dodeljene i četiri nagrade „Inženjer Šistek“ radnicima koji su se posebno istakli u proteklih godinu dana. Ove godine nagrade „Inženjer Šistek“ dobili su: Marijana Miletić Filipovski iz službe za geologiju, Miloš Rangelov iz Fabrike sumporne kiseline, Nenad Đorđević sa Površinskog kopa Veliki Krivelj i Slobodan Mišić iz Rudnika bakra Majdanpek.