“Carice” napravile najbolji ajvar

Pobednik devete sezone karavana „Izađi mi na teglu“ u gradu na Timoku je ekipa „Carica“, koja je pripremila najbolji ajvar, drugoplasirana je ekipa Ekonomske škole, dok je treće mesto zauzeo tim zaječarskih izviđača.

Pobednik odlazi na finalno takmičenje u pripremanju ajvara, koje će biti održano u srpskoj prestonici, 8. oktobra.

Deset takmičarskih ekipa nadmetalo se u pripremanju ajavara, a 40-ak izlagača iz mnogih gradova širom Srbije predstavilo je svoje proizvode.

Ovogodišnja sezona karavana realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova-učesnika, a uz pmoć brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu.

Događaj na Trgu osloođenja u Zaječaru danas su, u pratnji svojih vaspitačica, ulepšala i deca iz Predškolske ustanove „Đulići“.

Nakon završene osme sezone, karavan je obišao čak 190 gradova, napunio preko 40.000 tegli ajvara, takmičarima je obezbeđeno oko 90 tona paprike, karavan je posetilo blizu 900.000 posetilaca, a više od trideset domaćinstava je podstaknuto uspešnim plasmanom pokrenulo sopstvenu proizvodnju ajvara. Ono što je takođe zanimljivo jeste da karavan u proseku u toku jedne sezone obiđe 20.000 km, što znači da je u proteklih osam sezona pređena kilometraža veća od obima tri zemaljske kugle.