“Crvenkapa” u školi u Salašu

Ansambl zaječarskog teatra gostovao je danas u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Salašu gde je za 134 đaka ove škole izvedena predstava „Crvenkapa“ u režiji Dobrina Mirčeva. Uloge tumače: Jelena Rajić, Nataša Petrović, Sanja Nedeljković, Gabrijel Bećarević, Branislav Mijatović i Predrag Grbić.

Gostovanje je organizovano u okviru saradnje između grada Zaječara, Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ i osnovne škole u Salašu sa Delta fondacijom, koja je donator predstave.

Direktor salaške škole Božidar Rajić je istakao da su đaci, njihovi roditelji, nastavnici i rukovodstvo škole izuzetno zadovoljni ovom saradnjom, jer je od velikog značaja da se učenicima iz udaljenijih sela približe kulturni sadržaji i zahvalio svima koji su omogućili izvođenje ovako kvalitetne predstave za decu. Udaljenost je velika prepreka s obzirom na to da školu u Salašu pohađaju učenici iz 13 sela, od kojih je 12 na području grada Zaječara, a jedno iz negotinske opštine, rekao je Rajić uz nadu da će se pomenuta saradnja nastaviti i ubuduće.

foto: zaječarsko pozorište