CTU “Koreni” upisuje nove članove

Centar za tradicionalne umetnosti „Koreni“ organizuje upis novih članova u Školu folklora za predškolce, osnovce, mlade i u rekreativnu grupu za odrasle.

Prezentacija i upis novih članova je u sredu, 9. oktobra, na spratu bivšeg prodajnog salona „Simpo“ sa početkom u 19 sati.

I prethodna sezona bila je uspešna za zaječarske “Korene”. Na 20. Međunarodnom festivalu vlaških pesama i igara “Živa tradicija” početkom avgusta u Bugarskoj osvojili su tri prve nagrade za “Halovske motive”, a krajem jula dobili su Zlatnu plakete na 25. Balkan folk fest u Varni.

Solista na kavalu Milan Ducić, član CTU “Koreni” osvojio je II nagradu na Festivalu ” Zablejalo mi agance” u Velikom Trnovu u Bugarskoj i nastupio na “Kolarcu” u programu “Mistika prostora”.

Od nastupa “Korena”  izdvajamo i Smotru dečjeg foklora u Valjevu; 12. Međunarodni festival folklora “Tanci kraj Dunava” u Vidinu;  Međunarodnu smotru veterana i rekreativnih folklornih grupa iz Bugarske i Srbije u Knjaževcu; 10. Međunarodni festival podunavskih zemalja u Turn Severinu.

„Iza nas su decenije uspešnog rada, nagrade, priznanja i aplauzi publike širom zemlje, kao i u Švajcarskoj, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Sloveniji, Rumuniji, Makedoniji, Bugarskoj i Grčkoj“, poručuju iz CTU „Koreni“ Zaječar i pozivaju sve zainteresovane da se pridruže.