Dan opštine Kladovo

Opština Kladovo danas obeležava Dan opštine u spomen na 26. april 1867. godine kada je osmanska posada po nalogu sultana Abdula Aziza predala ključeve kladovske Tvrđave Fetislam srpskom artiljerijskom kapetanu Milutinu Jovanoviću i napustila prostor tvrđave zauvek.

Na spomen obeležje na kapiji Tvrđave Fetislam danas su predstavnici Privremenog organa kladovske opštine položili cveće, a potom su na prigodnoj svečanosti učenicima VIII razreda osnovnih škola u Kladovu, Tekiji i Podvrškoj, kao i kladovskim srednjoškolcima sa svim peticama, uručene novačne nagrade.

Lokalna samouprava je iz budžeta za ove namene izdvojila 455.00 dinara, a nagrađeno je 46 đaka.

Opština Kladovo danas obeležava Dan opštine u spomen na 26. april 1867. godine kada je osmanska posada po nalogu sultana Abdula Aziza predala ključeve kladovske Tvrđave Fetislam srpskom artiljerijskom kapetanu Milutinu Jovanoviću i napustila prostor tvrđave zauvek.Na spomen obeležje na kapiji Tvrđave Fetislam danas su predstavnici Privremenog organa kladovske opštine položili cveće, a potom su na prigodnoj svečanosti učenicima VIII razreda osnovnih škola u Kladovu, Tekiji i Podvrškoj, kao i kladovskim srednjoškolcima sa svim peticama, uručene novačne nagrade.Lokalna samouprava je iz budžeta za ove namene izdvojila 455.00 dinara, a nagrađeno je 46 đaka.

Večeras, povodom Dana opštine Kladovo, priređen je kulturno-umetnički program u kome učestvuju Sportski savez opštine Kladovo prezentacijom sportskih aktivnosti, AKUD „Polet“ Kladovo, učenici Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ Kladovo, plesna grupa „Rea Dance“ i Nikola Ivanov.

foto: Suzana Mihajlović Jovanović, izvor: Danas