Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i u Zaječaru su postavljene zastave po celom gradu.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave slavi se od 2020. godine. Izabran je zato što je tog dana 1918. godine probijen Solunski front.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić pozvao je juče građane da pvodom praznika danas istaknu srpsku zastavu.

Mi, Zaječarke i Zaječarci, potomci junaka Timočke divizije 1. poziva, imamo na šta biti ponosni. Zato 15. septembra, svi, bez obzira na svoja politička, verska i druga opredeljenja, pokažimo jedinstvo u ljubavi prema našoj Srbiji i poštovanje i ponos za pretke koji su nam izvojevali slobodu! Istaknimo našu “trobojku” na kućama, prozorima, zgradama ustanova, na preduzećima, prodavnicama, ulicama. Otadžbina nije predmet ograničen, oivičen, utelovljen. Otadžbina je misao, otadžbina je vera, a misao i vera ne umiru. Živela Srbija, istakao je prvi čovek grada Zaječara.

U Bijeljini danas će biti održana centralna manifestacija povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najviši zvaničnici Republike Srpske.

foto: Radio Magnum