Dečiji centar Zaječar: Omladinska razmena u Sremskim Karlovcima

Zaječarski “Dečiji centar“ u saradnji sa zaječarskom Gimnazijom, realizovao je omladinsku razmenu u Sremskim Karlovcima. Domaćini razmene “Pokret gorana Vojvodine“ i Gimnazija iz Sremskih Karlovaca, upoznali su zaječarske gimnazijalce sa bogatim istorijatom škole, kulturom njihovog kraja, raznovrsnošću tradicije i identiteta.

Mrežu organizacija za mlade i omladinskih organizacija pod nazivom „Različitosti nas ujedinjuju“, osnovalo je 25 organizacija iz Srbije u okviru istoimenog projekta koji realizuje Evropski pokret u Srbiji uz podršku Evropske unije.

Zvanično osnivanje Mreže prvi je korak ka institucionalizaciji dijaloga o interkulturalnost i kulturne raznolikosti u Srbiji, koja je od velikog značaja posebno za mlade, a ima i svoju funkciju u podršci procesu evropske integracije Srbije, kažu u Dečijem centru.

Mreža „Različitosti nas ujedinjuju“ će raditi na uspostavljanju institucionalne podrške za promociju interkulturalnog dijaloga i kulturne raznolikosti u Srbiji.

Misija Mreže biće osnaživanje mladih za razumevanje i bavljenje temama interkulturalnosti i kulturne raznolikosti i promociju ovih vrednosti u široj javnosti u Srbiji, kroz jačanje kapaciteta organizacija koje rade sa mladima.