Dečiji žiri “Malog Joakima”: Najbolja predstava “Lepotica i zver”

Dečji žiri 14. Festivala za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, koji je održan u Kruševcu, Nagradu za najbolju predstavu dodelio je predstavi zaječarskog pozorišta „Lepotica i zver“, po tekstu i u režiji Željka Hubača. Ovo laskavo priznanje zaječarski pozorišni komad osvojio je u veoma jakoj konkurenciji predstava profesionalnih pozorišta iz Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Pirota, Kragujevca i Leskovca.

Stručni žiri Festivala u sastavu: Branko Popović, reditelj, predsednik žirija, Bojan Jovanović i Nikola Milojević, glumci, članovi žirija, doneo je jednoglasno odluku da se specijalna nagrada za masku dodeli Milanu Vujiću, za predstavu „Lepotica i zver“ Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“.

U obrazloženju žirija se navodi: „Svedenim rešenjem Milan Vujić napravio je masku koja na sceni izgleda vrlo realistično i koja ni u jednom trenutku ne remeti glumačku igru glavnog junaka, već mu pomaže da dočara svoj lik“.

 

Podsećanja radi, predstava sa decu zaječarskog teatra selektovana je za učešće na ovom prestižnom pozorišnom festivalu posle čak 11 godina i nagrađena je u veoma jakoj konkurenciji sedam najboljih predstava profesionalnih pozorišta Srbije.

U predstavi “Lepotica i zver” igraju: Viktorija Arsić, Miloš Đuričić, Vujadin Milošević, Predrag Grbić, Miloš Tanasković, Jelena Rajić, Nataša Petrović i Branislav Mijatović.

izvor i foto: zaječarsko pozorište