Diplome za najbolje sportiste školarce

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara priređena je svečanost povodom završetka sportskih takmičenja u školskoj 2017/18, na kojoj su najuspešnijim pojedincima i školskim ekipama dodeljene diplome Sportskog saveza grada Zaječara.

Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza grada Zaječara je izneo podatak da je u ovoj školskoj godini organizovano 13 takmičenja u 13 sportskih disciplina.

Najveći broj učesnika je nastupio u okviru Malih olimpijskih igara, gde su učestvovali učenici prvog, drugog i trećeg razreda osnovnih škola. Učestvovalo je 133 školskih ekipa, odigrano je 70 utakmica, učešće je uzelo 1.316 učenika kroz sistem školskog takmičenja. S obzirom na to da školu na teritoriji grada Zaječara pohađa 6.016 učesnika, to je 22% školske populacije koja se u ovoj školskoj godini bavila nekim od 13 sportskih disciplina.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić koji je ovom prilikom čestitao mladim sportistima i rekao da su upravo oni ponos grada Zaječara i da će lokalna samouprava u narednom periodu raditi na projektu izgradnje Atletskog stadiona.

fotografije: Grad Zaječar